Tilmeld dig her

Vi har begrænset antal pladser
bihe@videndjurs.dk

”Slagt din egen julegås”

Kom og vær med til at slagte din egen julegås på Kalø Økologisk Landbrugsskole i efterårsferien, tirsdag den 16. oktober fra 10.00-12.00.

Efterårsferien nærmer sig og mange familier begynder at planlægge hvilke aktiviteter som ferien skal fyldes ud med. En af disse kunne være at være med til at slagte økologiske gæs på Kalø.

Idéen er som sådan ikke ny idet der hvert år slagtes både gæs og ænder på Kalø Økologisk Landbrugsskole hvorefter disse sælges i gårdbutikken på Kalø. Det nye består i år i, at man rent faktisk selv får muligheden for at være med til slagtningen.

Det er i denne tid en tydelig samfundstendens at mange forbrugere gerne vil meget tættere på fødevareproducenterne. På den måde får man nemlig mulighed for at lære mere om de fødevarer vi spiser og møde personerne bag. I dette tilfælde gælder det naturligvis hele historien fra gæsling til fuldvoksen gås, og alt hvad der sker derindimellem. Der er fokus på økologi, dyrevelfærd og ikke mindst respekt for det dyr man selv avler med henblik på en skønne dag at skulle slagte det.

”Der er i disse tider meget debat om os kødspisere. Mange mener, at vi selv skal kunne være i stand til at slagte vores dyr for at kunne retfærdiggøre at spise dem. Det er der meget fornuft forbundet med syntes vi her på Kalø og derfor giver vi nu andre glade økologiske kødspisere muligheden for at se hvordan det foregår i virkeligheden.” udtaler Frederik Nue Møller der er driftsleder på Kalø Økologisk Landbrugsskole.

Det kan virke hårdt og brutalt, og ja dyr bløder når man slagter dem. Men Kalø benytter sig naturligvis af den mest humane måde at slagte på. I dette tilfælde er det rent faktisk en ønskesituation, idet dyret ikke engang skal transporteres over de ofte lange distancer for at nå frem til slagteriet.

Det er Kalø Økologisk Landbrugsskoles fjerkræ-underviser Birgitte Hemmingsen og driftsleder Frederik Nue Møller der afholder arrangementet, de vil roligt og sikkert guide gæsterne igennem processen. Arrangementet egner sig for hele familien og er oplagt for familier der gerne vil vide mere om hvordan og hvorfra deres julegås kommer fra.

Efter slagtning tager man selv dyret med hjem og plukker og gør det i stand. Så kan den første julefred godt sænke sig og man kan med god samvittighed lægge gåsen i fryseren og vente på at det bliver december.

Arrangementet er eksklusivt og lukket forstået på den måde, at der kun er et antal begrænsede gæs til salg. Gæssene koster kr. 700,- pr. stk og dette inkluderer hele arrangementet. Tilmelding og eventuelle spørgsmål kan gøres til Birgitte Hemmingsen på mail: bihe@videndjurs.dk