Bliv Global Organic Farmer

Vi starter nye hold i august 2018
Tilmeld dig her

Blive Global Organic Farmer

Global Organic Farmer er for dig der har en studentereksamen.

Uddannelsen er international forstået på den måde at eleverne kommer fra hele Europa og undervisningen foregår på engelsk.

Opstart sker 4 gange om året: August, Oktober, Januar og April.

Den samlede uddannelse varer 3,5 år.

 

Oplev verden

Kravet er, at mindst en af de to praktikperioder foregår i udlandet. Undervisningen vil være en vekselvirkning imellem teori og praksisnær undervisning både i Danmark og i udlandet.

Uddannelsens hovedformål er at skabe elever der på en bæredygtig og rentabel måde med internationalisering og globalisering for øje, kan gøre en forskel i de forandringsprocessor der sker i landbrugsfaget i hele verden. Fra monokulturer til rentabel bæredygtig fødevareproduktion, fra stordrift til nicheproduktion, fra producent til forbruger, fra jord til bord.

Uddannelsens opbygning

1. Skoleforløb (12 uger)

Grundforløb

Du starter med et 12 ugers grundforløb hvis hovedformål er at introducere dig til erhvervet som fødevareproducent.

Det er bygget op som en vekselvirkning imellem teori og praksisnær undervisning. Forstået på den måde at det både foregår i klasselokalet men ligeså meget i stalden, i traktoren, i drivhuset og i marken. På den måde opnår du et praktisk håndelag som er med til at forberede dig på at komme i praktik.

 • Praktisk landmandsfærdigheder
 • Teori og faglighed
 • Internationalisering og kultur

4 ugers fælles praktik i Tanzania

Efter endt grundforløbsprøve rejser klassen i samlet flok til en obligatorisk 4-ugers praktikperiode i Tanzania. Formålet med denne praktik er at introducere dig til en anden måde at drive landbrug, i en anden kultur og under andre klimatiske forhold end dem vi kender fra Europa.

Du kommer til at arbejde med lokale afrikanske bønder med speciale i alt fra kaffe, bananer, Mango og avocado til dyrehold.

Turen fokuserer også på innovation og kreativitet forstået på den måde at der bliver rig mulighed for at eksperimentere med fødevarerne og produktudvikle – kun fantasien sætter grænserne.

1. praktikperiode (35 uger)

35 ugers praktik: 

Fokus på praktikshåndelag og landmandsfærdigheder. Praktikken kan både tages i Danmark eller udlandet.

Når vi skilles i Tanzania er det tid til den første individuelle praktikperiode. Du er selv med til at skræddersy denne tid da hele verden ligger åben.

Praktikperioden kan foregå i alle verdenshjørne lige fra Japan til Australien, Kina til Canada, Sydfrankrig til Nordnorge – og ønsker du at fokusere på Danmark er dette også en mulighed.

Det er vigtigt for os at du opnår en forståelse for globalt landbrug og derfor er det et krav at mindst 3 måneder af din samlede praktikperiode foregår i udlandet.

1. Hovedforløb (11 uger)

1. Hovedforløb foregår på Kalø.

Her samles man efter endt praktikperiode til et 11 ugers intensivt forløb hvor ens opnåede færdigheder videreudvikles og hvor praksis sættes i teori.

Områdefag

 • Plantelære
 • Husdyr
 • Teknik
 • Økologi
 • Økonomi
 • Internationalisering

2. Praktikperiode (83 uger)

Praktikperiode

Praktikperioden kan opdeles i blokke.

Et af praktikperioderne skal være i udlandet. F.eks. Canada, USA, Frankrig, Italien, Afrika, Asien eller Australien.

2. Hovedforløb (20 uger)

Sidste skridt inden uddannelsens afslutning er et 20 ugers 2. hovedforløb

 • Økonomi
 • Samfundsfag
 • Innovation
 • Vild & naturpleje
 • Økologi
 • Specialefag

Eksamen

Kurset afsluttes med et projekt, hvor du skal udarbejde planerne for driften af en økologisk gård, samt en mundtlig eksamen.

Fælles forlagt praktik i Afrika

I første praktikperiode er indlagt et 1 måneds modul med fælles forlagt praktik i Tanzania. Idet eleverne kommer fra forskellige kulturer vil der i holdets sammensætning være forskellige tilgange til den grundlæggende viden om kulturforskelle, klima, dyrkningsmetoder i andre lande.

Under turen vil eleverne opleve Afrika på tætteste hold, indgå i forskellige arbejdsmæssige situationer, lære om andre dyrkningsmetoder og generelt være en del af en ny og anderledes kultur i 1 måned. Samtidig giver det en god ballast og forberedelse på det kommende længerevarende praktikforløb i udlandet.

Se video fra Tanzania her

1.Hovedforløb

Det er nu praktik skal omsættes til teori og du bliver i stand til at koble dine erfaringer fra praktikperioden sammen med teoretisk viden.

Undervisning

Selve undervisningen er tilrettelagt som en kombination af normal klasseundervisning, selvstændige opgaver og projektrelateret arbejde. Derudover er der praksisnær undervisning i skolens landbrug, stalde, værksted, maskinhal og i marken. Fælles for undervisningen er at den er tværfaglig og alsidig.

Studieture

Der arrangeres løbende besøg og studieture hos danske landmænd og gartnerier hvor der er mulighed for at høre om virksomhedernes succeser og udfordringer og samtidig blive inspireret til hvilken vej man selv vil gå efter endt uddannelse.

Eksamen

Kurset afsluttes med et projekt, hvor du skal udarbejde planerne for driften af en økologisk gård, samt en mundtlig eksamen.

2. Hovedforløb

Dette hovedforløb er sidste skridt for at opnå eksamen som Global Organic Farmer.

Undervisningen

På 2. hovedforløb fordyber man sig mere i fagområderne. Der sættes fokus på økonomi både nationalt og internationalt.

Samtidig arbejdes der videre med emner som bæredygtighed, globalisering og internationalisering inden for landbruget.

Det handler om at trække synergier fra fagene og koble dem sammen med ”det virkelige liv” i landbruget.

Vil du være Global Organic Farmer?

Vi starter nye hold til august
Tilmeld dig her