Her finder du vores udgave af den engelske favorit Fish’n Chips, som kan gå godt i spænd med dine yndlings-grøntsager.
Vi har blandt andet valgt bønner i hvidløg og blomkål i karry. Fish’n Chips er en smule tungere i maven end en almindelig frokost, men ville bestemt også egne sig til aftensmad, og absolut det hele værd, hvis du ikke har prøvet dejlig mør torsk i øldej og med dertilhørende sauce tatare.

Fisk

  • 2 x torskefiletter.
  • 250 ml øl.
  • 200 g hvedemel.
  • 1/2 tsk bagepulver.
  • Flagesalt.
  • Sort friskkværnet peber.
  • 1 l solsikkeolie til friture.

Sauce Tartare

  • 1 dl mayonnaise.
  • 1 dl yoghurt, naturel
  • 2 spsk kapers, finthakkede
  • 4 cornichoner, finthakkede
  • 1 tsk dijon sennep
  • 1/2 citron, saft og fintrevet skal herfra
  • 1 håndfuld finthakkede krydderurter

Fisk
Bland mel, salt, bagepulver og peber.

Pisk langsomt øl i, til dejen er lind og flydende. Lad dejen hvile en halv times tid.

Mens dejen hviler skæres fisken i passende stykker. Og tatarsaucen tilberedes.

Varm en gryde med olie op.

Olien er perfekt varm når den småsyder, hvis man forsigtigt stikker en trægrydeske i olien.

Dyp fiskestykkerne i øldejen og læg dem forsigtigt ned i olien, hvor de skal stege til de er gyldne og sprøde.

Tag fisken op med en hulske, drys med salt og lad dem dryppe godt af.

Sauce Tartare
Rør alle ingredienserne godt sammen og smag til med evt. lidt mere sennep, citron, salt og peber.

Serveres varm, mens fisken er sprød og lækker.